Wat betekent frezen van producten?

mei 21, 2021 Uit Door admin

Freesmachines zijn een van de meest voorkomende en meest bruikbare machines in veel industrieën. Ze zijn er echter in vele variaties met genuanceerde doeleinden, ontwerpen en functionaliteit. In dit artikel laten wij u zien wat het frezen van producten, zoals kunststof frezen of schuim frezen, betekent. Ook kijken we naar de verschillende soorten machines, zodat je een duidelijker beeld hebt welke machine het beste bij jou past.

Wat zijn freesmachines?

Freesmachines zijn een soort machine voor het verwijderen van materiaal van een werkstuk met behulp van roterende frezen. Deze machines kunnen een scala aan materialen boren en snijden. Dit proces van het verwijderen van stukken materiaal in lijn met de gereedschapstas staat bekend als frezen, en daarom worden de machines die in het proces worden gebruikt, freesmachines genoemd. Freesmachines zijn er in vele soorten en worden in verschillende industrieën gebruikt.

Hoe freesmachines werken


Freesmachines worden in veel opzichten gebruikt om vergelijkbare resultaten te bereiken als draaibanken. In tegenstelling tot draaibanken die het werkstuk roteren, houden freesmachines het werkstuk echter nog steeds vast met een bankschroef of houder. Freesmachines gebruiken cilindrische gereedschappen zoals boren en vingerfrezen om materiaal te verwijderen. Freesmachines worden voornamelijk gebruikt op vlakke oppervlakken, maar kunnen ook op sommige onregelmatige oppervlakken werken.

Soorten freesmachines

Freesmachines zijn er in vele vormen, waaronder kolom, revolver, c-frame, horizontaal gestuurde tracer, bedtype en schaafmachine. Deze machines kunnen handmatig of CNC (computer numerieke besturing) zijn. CNC-freesmachines zijn computergeautomatiseerde versies van de handmatige freesmachines. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten freesmachines

Column freesmachines

Vaak gebruikt voor het maken van auto-onderdelen, is een kolommreesmachine een van de eenvoudigste soorten freesmachines. Ze bestaan ​​uit 5 hoofdonderdelen: de werktafel, het hoofd, het zadel, de knie en de bovenarm en gebruiken een verticaal opgehangen boor.

Torentje freesmachines

Een revolvermachine is een veelzijdige freesmachine die kan worden gebruikt bij het maken van veel onderdelen. Deze machines, ook wel bekend als een freesmachine van het Bridgeport-type, kunnen worden verplaatst en bieden een breder scala aan toepassingen.

C-frame freesmachines

C-frame freesmachines zijn robuust en krachtig. Ze gebruiken een hydraulische motor en kunnen het beste worden gebruikt in industriële omgevingen.

Horizontale freesmachines

Horizontale freesmachines, genoemd naar hun horizontale positie ten opzichte van de grond, werken door de tafel te verplaatsen waarop het werkstuk zijwaarts wordt geplaatst terwijl het snijgereedschap verticaal beweegt.