5 fouten die je maakt tijdens het wassen van je wasgoed

5 fouten die je maakt tijdens het wassen van je wasgoed

november 12, 2020 Uit Door admin

Wasmachinetips: ontdek onze top 5 fouten die je gemakkelijk kunt vermijden bij het wassen van je was om je wasmachine te beschermen en ervoor te zorgen dat je wasgoed schoon is. Wasgoed wassen in een wasmachine is snel en gemakkelijk en maakt voor de meesten van ons deel uit van het dagelijks leven.

Het gebruik van de wasmachine is vrij eenvoudig – we gooien onze vuile was erin, voegen wat wasmiddel toe en starten de wascyclus. De kleding is in een mum van tijd weer schoon en fris! Maar zelfs de meest ervaren wasmachinedeskundigen onder ons maken kleine foutjes waardoor de wasmachine niet optimaal werkt.

Houd de vuldeur altijd gesloten

Sluit je de deur van de wasmachine na elke wasbeurt? Dit is iets dat we waarschijnlijk allemaal wel eens doen of hebben gedaan. Maar wist u dat de gesloten deur direct na de wascyclus de vochtige binnenkant van de trommel verandert in een broedplaats voor schimmels en bacteriën? Deze bacteriën creëren een muffe geur die niet alleen lelijk is, maar ook op kleding terechtkomt. Laat daarom de deur en het wasmiddelbakje op een kier staan, zodat er geen schimmel kan ontstaan ​​en het vocht in de machine verdampt!

Maak de wasmachine niet regelmatig schoon

Wasmachines werken heel hard om al onze kleding weer schoon en fris te laten ruiken. Daarom is het onvermijdelijk dat ook de binnenkant van de wasmachine vuil en aanslag kan verzamelen! We denken er misschien niet aan, maar wasmachines moeten ook regelmatig worden schoongemaakt (net als andere huishoudelijke apparaten!). Zorg ervoor dat je je wasmachine elke maand schoonmaakt en laat hem na elk gebruik helemaal drogen! Een goede reiniger en ontkalker voor de wasmachine zorgt ervoor dat deze hygiënisch schoon is en dat het wasgoed fris is.

De wasmachine is te vol

Het lijkt misschien efficiënt om zoveel mogelijk kleding in de wasmachine te doen, maar het doet eigenlijk het tegenovergestelde. Als je te veel kleding in de wasmachine doet, wordt het zwaar gestrest, waardoor de motor sneller kan doorbranden. Bovendien is het wasgoed niet helemaal schoon omdat het wasmiddel-watermengsel niet alles kan bereiken en wassen. Overladen zorgt voor een slechte algehele reiniging.

Te veel of te weinig wasmiddel

Vaak neemt u afwasmiddel op het gevoel zonder te letten op wat de doseringsinstructies op de verpakking van het afwasmiddel suggereren.

U doseert meestal te veel omdat u denkt dat uw kleding hierdoor wat schoner wordt. Maar dit is niet het geval. Er kan zich teveel wasmiddel ophopen in uw wasmachine en het wasmiddeldoseerbakje, wat de prestatie nadelig beïnvloedt! Er kan zelfs te veel wasmiddel aan het wasgoed blijven kleven, waardoor er meer vuil ophoopt. Als je niet genoeg doseert, wordt het vuil van de kleding niet verwijderd en ruikt de was lelijk. Op de lange termijn kan de wasmachine ook kalkaanslag opbouwen.

Laat de wasmachine draaien als je niet thuis bent

Als je tijdens de looptijd andere klusjes doet, bijvoorbeeld naar de vuilnisbak of naar de bakker gaat, is dat zeker geen probleem, je zit immers niet de hele tijd naast de wasmachine en controleert niet elke beurt. Het is echter een slechte gewoonte om de wasmachine aan te laten staan ​​als u de deur uit gaat. Hoewel de kans klein is, bestaat altijd het risico dat het apparaat uitvalt of dat er teveel wrijving in de trommel ontstaat, wat mogelijk tot brand kan leiden! Speel altijd op safe en zorg ervoor dat u elke ramp kunt vermijden.

Advies

Ga daarom naar een witgoed specialist, en vraag om gratis advies om beter en goedkoper te kunnen wassen.