Deze tips voor je verbouwing moet je niet vergeten

april 9, 2020 Uit Door admin

Ben je aan het verbouwen? Dan is het zeker niet handig dat er van alles in de weg staat. Zorg dus voor een tijdelijke en veilige plek om je spullen op te slaan. Maar hoe realiseer je dit? En hoeveel spullen moeten er eigenlijk opgeslagen worden? Dit zijn vragen die je jezelf vooraf moet stellen. Dit en meer lees je in deze tekst. Na het lezen weet jij welke belangrijke, maar ook kleine details niet vergeten mogen worden bij een verbouwing.

Maak het jezelf makkelijk met het huren van verhuisdozen

Denk er niet aan om verhuisdozen te kopen. Dit is ouderwets en veel te duur. Huur hoge kwaliteit verhuisdozen bij jou favoriete verhuisbedrijf. Betaal enkel voor de tijd dat je ze huurt en een kleine borgsom. Niks vergeleken met de nieuwprijs van deze dozen.

Maak een overzicht van je huis

Hoe groot gaat je verbouwing worden? Heb je ergens in je huis nog ruimte om je spullen op te slaan? Dit kan soms erg lastig worden. Los van dat je de ruimte zou hebben, vind je het fijn om een tijd met stapels dozen in je woning te leven? Er wordt tenslotte al een groot del van je woning tijdelijk niet bruikbaar door de verbouwing. Wat zijn hier de oplossingen voor?

Tip 1: Vraag de buren

Hebben jouw buren nog ruimte op een plek waar ze niet vaak komen? Bijvoorbeeld een schuur? Vraag het ze dan. Buren zijn er tenslotte om je uit de nesten te helpen. Zorg dan wel voor een cadeautje na afloop.

Tip 2: Huur een container

Hebben je buren geen ruimte en jij hebt de dozen liever ook niet in je huis staan? Huur dan een container. Deze container kan tijdelijk op een plek staan om je spullen veilig en droog op te slaan. Deze speciale containers zijn uitgerust met een sterk slot. Ze zijn is verschillende maten te huren. Moet jij tijdelijk je grote sofa ergens kwijt? Huur dan een grote container.

Tip 3: breng het naar je verhuisbedrijf

Vaak hebben verhuisbedrijven een opslagruimte waar jij je spullen tijdelijk kan opslaan tegen een kleine betaling. Dit kan soms de perfecte oplossing zijn voor jouw probleem. Je kan ze zelf vragen om de spullen te komen ophalen.

Waar moet je nog meer op letten tijdens een verbouwing?

Zorg dat je er zeker van bent dat je huis geen giftige stoffen bevat. Vroeger werd er vaak asbest in huizen verwerkt. Meestal kan je deze informatie online vinden, of vraag het aan je buurtbewoners.

Gebruik mondkapjes. De stof die bij de verbouwing kan vrijkomen is dikke stof en kan voor verveling in de longen zorgen.

Meld het de buren dat je gaat verbouwen. Je wilt geen buren die gaan klagen voor geluidsoverlast. Het kan soms erg lawaaierig zijn. Geef ze een inschatting van hoelang het gaat duren.

Houd je aan de regels. Maar geen lawaai voor 8 uur in de ochtend on na 10 uur in de avond. Houd het voor iedereen in je buurt leefbaar.