Waar moet je op letten bij het kopen van werkschoenen?

Waar moet je op letten bij het kopen van werkschoenen?

november 23, 2022 Uit Door

Wanneer je werkschoenen aanschaft zijn er een aantal punten waar je extra op moet letten. Zo gelden er een aantal regels omtrent werkschoenen, maar zijn er ook een aantal Arboss merken waar juist extra pluspunten aan zitten.

Juiste bescherming van je voeten

De belangrijkste functie van werkschoenen is uiteraard het beschermen van je voeten. Maar afhankelijk van welke werkzaamheden je uitvoert moeten er eventueel meer of andere delen van je voeten beschermd worden. Welke schoenen je dan dient uit te kiezen kan veranderen. Wel is het van belang dat elke veiligheidsschoen een stalen of rubberen neus heeft ter bescherming tegen zware objecten. Maar lage schoenen bieden bijvoorbeeld weinig tot geen bescherming bij de enkels en achillespees. Voor sommige werkzaamheden zijn deze schoenen daarom niet geschikt. Daarentegen kunnen hogere schoenen weer andere problemen met zich mee brengen. Daarom is het belangrijk na te gaan waar tegen je voeten beschermd moeten worden, en welke veiligheidsschoenen daarbij aansluiten.

Redbrick werkschoenen en beweging

Niet elke werkschoen is dus hetzelfde. Daarom is ook niet elke werkschoen geschikt voor bepaalde bewegingen en is niet elke schoen even flexibel. Van tevoren is het dus van belang dat je bepaalt welke bewegingen je voornamelijk maakt tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Klim je bijvoorbeeld veel tijdens je werkzaamheden? Dan kun je beter kiezen voor hogere modellen. Deze schoen ondersteunt namelijk enkel en voet goed. Een lagere schoen doet dat minder. Daardoor zijn deze wel beter geschikt voor werkzaamheden waar je veel op je knieën zit. Hier kun je je voeten makkelijk in bewegen.

Arboss merken en hun pasvorm

Uiteraard moeten werkschoenen ook fijn zitten. Immers spendeer je veel tijd in de schoenen en ben je vaak bezig met intensieve werkzaamheden. Daarom is het belangrijk dat de maat van de schoen goed is en dat de schoen niet te strak of juist te los zit. Hierbij is het belangrijk op de merken te letten. Redbrick werkschoenen kunnen bijvoorbeeld iets groter vallen, terwijl albatros schoenen misschien juist wat kleiner vallen. Vooral wanneer je online bestelt is het goed hier rekening mee te houden. Wanneer werkschoenen te klein, of juist te groot zijn zullen ze ook eerder slijten.

In wat voor een werkomgeving bevinden ze zich?

De omgeving waarin de werkschoenen zich bevinden heeft veel invloed op het materiaal van de schoenen. Daarom is het belangrijk dat de zool van de werkschoen altijd bestand is tegen zuur, hitte of olie. Zo kunnen gevaarlijke situaties, of beschadigingen aan de schoen voorkomen worden. Maar ook de rest van de schoen is belangrijk. Werk je bijvoorbeeld vaak in natte omgevingen? Ga dan voor een werkschoen die bestand is tegen water, zoals leer of kunststof.