Waarom het gebruik van een steiger belangrijk is

Waarom het gebruik van een steiger belangrijk is

april 6, 2020 Uit Door admin

Bij veel beroepen wordt er op hoogte gewerkt. Denk bijvoorbeeld aan schilders, stukadoren, ramenwassers, schoonmakers en in de bouw. Sommige mensen die soortgelijke klussen in en rondom het huis uit moeten voeren doen dit met behulp van een ladder. Echter is het beter om ten alle tijden een steiger te gebruiken. Maar waarom eigenlijk? Wij leggen de belangrijkste redenen uit om een steiger te gebruiken!

Veiligheid boven alles

De belangrijkste reden voor het gebruik van een steiger bij werk op hoogte is uiteraard je veiligheid. Op een steiger sta je vele malen stabieler dan op een ladder. Ook sta je op een platte ondergrond die niet zomaar weg kan schuiven, en zitten er veiligheidsbalken plus andere veiligheidsvoorzieningen op. De kans dat je van een steiger af valt is dus vele malen kleiner dan wanneer je een ladder gebruikt!

Bewegingsruimte

Een andere belangrijke reden om voor een steiger te kiezen is de bewegingsruimte. Bij het gebruik van een ladder is je bewegingsruimte erg beperkt. Zo heb je maar een klein stukje bereik, en moet je de ladder steeds verplaatsen. Een steiger geeft erg veel ruimte en vrijheid, plus je bereik is groter.

Efficiënter werken

Ook kun je met een steiger veel efficiënter te werk gaan dan met een trap. Zo kun je gereedschap en materialen op de steiger leggen. Hierdoor hoef je dus niet steeds terug naar beneden, wat een stuk efficiënter werkt! Naast tijd, bespaard dit ook energie. Hierdoor kun je weer meer energie stoppen in het gene waar je op de steiger mee bezig bent, in plaats van het op en neer klimmen. Ook zijn rolsteigers makkelijk te verplaatsen doordat er wieltjes onder zitten. Vaak verplaats je deze makkelijker en veiliger dan een grote onhandige ladder.

Goede kwaliteit steigers

Om optimaal van de bovenstaande voordelen te kunnen profiteren is het belangrijk dat je gebruikt maakt van steigers met goede kwaliteit. Slechte steigers kunnen namelijk nog steeds onveilig zijn. Uiteraard begrijpen we ook dat niemand graag teveel betaald voor een steiger, zeker niet als hij slechts voor huis klusjes is. Daarom bevelen wij zelf de basic line rolsteiger van Rolsteiger.net aan. Deze heeft zeer degelijke kwaliteit, maar tegen een voordelige prijs!