Waarom is een gezond en veilig binnenklimaat essentieel?

september 28, 2020 Uit Door admin

De kwaliteit van het binnenklimaat wordt steeds belangrijker aangezien mensen steeds vaker hun tijd binnen besteden. Veel bedrijven en gebouwen gaan hier echter achterstallig mee om. Zo kan een slecht binnenklimaat voor medische klachten zorgen en de productiviteit van medewerkers verminderen. De kwaliteit van de lucht én het water staan hierbij centraal. 

Reiniging Klimaatinstallaties

Veel gebouwen hebben hun eigen klimaatinstallaties maar worden vaak niet goed onderhouden. Het is daarom vaak een goed idee om deze professioneel te laten schoonmaken. Klimaatinstallaties zijn vaak moeilijk zelf schoon te maken en het is aangeraden om jouw installaties chemisch te laten schoonmaken. De regelmatige en grondige reiniging van zulke installaties zijn niet alleen goed voor de prestaties maar hebben ook een positief effect op de levensduur van de apparaten.

Reiniging Waterinstallaties

Het is niet alleen voor klimaatinstallaties belangrijk om ze goed te onderhouden maar ook voor waterinstallaties een echte must. Goed gereinigde waterinstallaties zorgen voor meer veiligheid en bescherming tegen ziekte. Een groot deel van de oorzaak van ziektes op de werkvloer komt door achterstallig onderhoud. Zo kunnen schimmels en bacteriën vrij hun gang gaan en het water infecteren. Het is daarom aangeraden om een bedrijf in te huren die gespecialiseerd is in chemisch technisch reinigen. Het uitbesteden van de reiniging van klimaatinstallaties brengt ook gelijk veel kennis met zich mee. Bij een professionele reiniging wordt er eerst goed geïnspecteerd en worden de knelpunten van jouw installatie snel duidelijk.  

Reiniging Uitbesteden

Er zijn natuurlijk veel verschillende klimaatinstallaties die allemaal hun eigen handleiding hebben. Zo verschilt een industriële-installatie enorm van een klimaatinstallatie in een kantoor. Door deze reiniging uit te besteden haal je veel expertise in huis en weten zij precies hoe ze met jouw specifieke installatie om moeten gaan. Zij kunnen goed ontwikkelde reinigingstechnieken toepassen en kunnen bijvoorbeeld door middel van filtratie de vloeistofsystemen ontkalken. Schoonmaak bedrijven gebruiken over het algemeen kwalitatief veel betere materialen en kunnen hierdoor veel grondiger reinigen.

Kostenplaatje

Het professioneel laten reinigen van jouw installaties is een kleine investering maar levert uiteindelijk veel op. Niet alleen druk je de ziektekosten van het personeel (of van jezelf) maar een goed-werkend systeem werkt efficiënter en verbruikt minder energie. Ook de levensduur van de installaties zullen significant verbeteren en zal op de lange termijn veel geld besparen. Het is een goede eerste stap om jouw bedrijf te verduurzamen. Het is op de lange termijn niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu.