Zo laat je je bedrijf groeien

juni 5, 2020 Uit Door admin

Veel ondernemers komen op een gegeven moment op een bepaald punt waarop het lijkt alsof je vast zit. Je wil groeien, maar hiervoor moet je stappen nemen en het lijkt niet altijd even makkelijk om dit daadwerkelijk te doen. Lees daarom verder om erachter te komen wat je kan doen om jouw bedrijf te laten groeien.

Nieuwe mensen

Een groter bedrijf betekent vaak ook: je raadt het al, nieuwe medewerkers. Er komen hoogstwaarschijnlijk nieuwe taken bij en dus zal je hiervoor mensen moeten zoeken. Zet vacatures op voor de verwachtte nieuwe functies en maak ze zo duidelijk mogelijk. Stel je hogere eisen, komen er ook betere kandidaten op af en is de kans het grootst dat je geschikte personen vindt voor de functies. Het aannemen van nieuwe mensen is vaak een tijdrovend en lastig klusje, maar uiteindelijk zal dit enorm helpen met het groeien van jouw bedrijf. Waarschijnlijk kan het huidige team de nieuwe functies niet erbij aan, en dat gaat de kwaliteit van het werk niet ten goede.

Maak een plan

Een goed begin voor het groeien van jouw bedrijf, is het maken van een duidelijk en helder plan. Maak het daarnaast ook zo volledig als je kan, dus van stap a tot z. Wat is bijvoorbeeld je doel, heb je die goed voor ogen? Dat is het meest belangrijke, jouw doel. Wil je bijvoorbeeld meer inkomsten genereren door meer te verkopen? Wil je meer klanten of wil je dat jouw bedrijf zich ook bezig gaat houden met andere delen van het land? Schrijf voor jezelf op wat je kan doen om dit te realiseren. Alleen met een helder en uitgebreid plan, gaat het ook echt lukken.

Investeren voor een goed doel

Groeien betekent ook dat je geld zal moeten investeren in je bedrijf. Voor nieuwe werknemers heb je bijvoorbeeld nieuwe computers nodig. Een groter bedrijf betekent vaak ook groter kantoor, en zal je dit moeten inrichten en bijhouden. Wil je meer verkopen, of nieuwe producten aanbieden? Dan moet je deze eerst ook aanschaffen. Al met al kost het dus geld om te groeien. Heb je op het moment weinig bedrijfskrediet, dan is het misschien een idee om het te lenen. Vaak is dit snel te regelen en de rente zakelijke lening valt vaak ook reuze mee. Lenen moet je niet zomaar doen, maar soms is het wel een slimme stap als je verder wil komen met je bedrijf.